Vejret i Alanya

Lige nu i Alanya

Alanya er en populær feriedestination hvert år, mange danskere rejser ned til Tyrkiets varme med destinationen Alanya.

Alanya har mange muligheder samt fordele, hvor vejret bestemt er en af de store fordele hvis du ønsker sol og varme dagen lang.

Alanya har middelhavsklima, hvilket er en fordel for de to strande som Alanya har - nemlig Kleopatra Beach og Øst-stranden. Vandet varmes op af solens stråler og du kan regne med en høj vandtemperatur. Temperaturen på vandet kan stige til omkring de 27-29 grader i sommerperioden, som strækker sig helt fra maj til oktober måned.

I Alanya kan det være utrolig varmt, der er flere gange set hedebølger med over de 40 grader celcius. Men hvis du kommer til Alanya en ganske almindelig sommer, så kan du godt forvente mellem de 27-33 grader i dagstimerne.

Om natten er Alanya også varm, hvor der i sommerperioden også er mellem 18-22 grader. I forhold til regn, så er sommeren kendt for at være meget regnfri. Der er omkring 28-31 dage uden regn i gennemsnit i sommermånederne.

Den korte vinter i Alanya strækker sig fra november til april. I perioden svinger graderne fra 9 grader til 17 grader i dagstimerne og helt ned til 2 grader i nattetimerne.

Alanya er ihvertfald en sikker vinder, hvis du gerne vil have sol og varme på din ferie! Se en kalender for hvordan vejret i Alanya ser ud hele året her.